Shemax Afzuigsysteem

 

Waarom is een goed afzuigsysteem zo belangrijk?


Als je nieuw bent in de nagelbranche als nagelstyliste is een afzuigsysteem een grote investering. Veelal zie je dan ook dat sommige beginnende nagelstylisten wachten met de aanschaf van een degelijke stofafzuiging. De beginnende nagelstylist start vaak met een goedkope afzuiging met ventilator en stofzak en staat niet stil bij de gezondheidsrisico’s van een slechte afzuiging.
 

Een goed afzuigsysteem werkt met een centrifugaal motor in plaats van met een ventilator. Veel goedkopere machines hebben een ventilator met een stofzak. Een machine met een ventilator produceert niet voldoende vermogen om al het stof goed aan te zuigen. Dit resulteert vaak in een stoffige werkplek en werkruimte. Het stof komt langs de ventilator en eindigt hierna in een eventuele stofzak. Omdat het stof in aanraking komt met de ventilator zal deze het stof ook weer wegblazen. Daarnaast heeft het motortje hierdoor een minder lange levensduur. Het stof dat wel in de machine en stofzak terecht komt blijft hier niet zitten. De stofzakken zijn vaak niet gemaakt om fijnstof op te vangen en vast te houden. Het stof blijft dus circuleren in de omgeving. Langdurige blootstelling aan fijnstof kan leiden tot blijvende gezondheidseffecten zoals verminderde longfunctie, luchtwegklachten, chronische loopneus, irritatie aan ogen en huid, grotere kans op een allergie en zelfs hart- en vaatziekten. Een mondkapje kan hierbij enig soelaas bieden. De meeste mondkapjes die in de nagelindustrie worden gebruikt filteren echter geen fijnstof.

nagelstofafzuiging


Een goede nagel afzuiging heeft een centrifugaal motor. Vaak zijn deze machines daardoor wat groter dan de machines met een ventilator. Omdat een centrifugaal motor meer vermogen kan produceren, zuigen deze machines krachtiger aan. De afzuigsystemen zijn doorgaans uitgerust met een HEPA Filter. HEPA is een afkorting voor High-Efficiency Particulate Air. Deze filters houden tussen de minimaal 85% en maximaal 99,99% van alle stofdeeltjes uit de luchtstroom tegen. Ze hebben een grote capaciteit om hele kleine deeltjes te filteren. Bij een goed afzuigsysteem zit het filter voor de motor waardoor het stof niet in aanraking komt met de motor.

 

stof afzuiging nagelstyiste


s’ Werelds eerste officiële onderzoek naar de kenmerken van stof na een manicure-procedure werd uitgevoerd door SheMax.

Shemax is een Oekraïnse fabrikant voor professionele apparatuur voor schoonheidssalons. Shemax heeft bij een toonaangevende universiteit een aanvraag ingediend om experimenten uit te voeren om de kenmerken van stof te bestuderen dat tijdens de manicure wordt gegenereerd.

Hoe is dit onderzoek uitgevoerd? Met een professionele frees werd bij een klant Gelpolish verwijderd terwijl de stofafzuiging uit stond. De stofconcentratie in de lucht werd gemeten met speciale meet apparatuur. De apparatuur vertoonde onaanvaardbare normen. In de lucht werd niet alleen stof van nagelproducten gemeten maar ook overblijfselen van dode huid, schimmels en pigmenten. Na een uur werden er opnieuw metingen gedaan. De resultaten waren zeer verrassend want het stof bleek nergens heen te zijn gegaan. Het stof was nog steeds aanwezig in de werkruimte en dwarrelde neer op de kleding van de mensen in de werkruimte, op de tafel en de werkmaterialen en in een glas water.

nagel stof afzuiging


Na grondig onderzoek te hebben gedaan naar de gevaren van manicure/nagel stof in de nagelsalon hebben de ingenieurs van Shemax een reeks stofafzuigingen ontwikkeld die het stof onmiddellijk absorberen zonder dat het de kans krijgt om de lucht in te vliegen of op oppervlakken te landen.

Het onderzoek heeft aangetoond dat met de SheMax stofafzuiging het aantal grote stofkorrels in de ruimte is afgenomen met 99%. Het stof wordt vastgehouden in het HEPA filter. Deze heeft uiteraard een levensduur. Bij langdurig gebruik neemt de werking van het filter af en de druk op de motor toe. Het is daarom belangrijk om de levensduur van een filter in acht te nemen.

Een goed afzuigsysteem is niet alleen een vooruitgang voor je eigen gezondheid. Denk ook eens aan de gezondheid van je klant en het stof dat bij een niet goede afzuiging ook op zijn/haar huid en kleding neer dwarrelt. Daarnaast moet al dat stof wat neer dwarrelt natuurlijk wel opgeruimd worden. Een intensief schoonmaak klusje aan het eind van een lange werkdag. En dan te bedenken dat er nog steeds stof rond dwaalt dat morgenochtend gewoon weer op je werkplek en net gedweilde vloer ligt. Zeer frustrerend.

Tevens draagt een goed en mooi afzuigsysteem bij aan een professionele uitstraling van jouw salon.

Ben jij benieuwd naar het volledige onderzoek? Die vind je hier. Let op! De tekst is in het Engels! Vind je dit moeilijk? Vertaal de site dan met Google Translate. De grammatica kan hierdoor wel enigszins afwijken.

Zoveel mensen zoveel wensen. Daarom heeft SheMax verschillende machines op de markt gebracht.

 

Welke nagel afzuigingen zijn er?

Shemax Smart V-Pro is het inbouwmodel van Shemax. Deze machine heeft een grote centrifugaal motor met een maximaal vermogen van 4,4m3 per seconde. Dit is zeer hoog! De bak waar de motor in zit en welke onder de tafel hangt is ergonomisch gevormd. Hierdoor behoudt je voldoende ruimte voor je benen. Benieuwd naar alle specificaties? Bekijk ze hier.

Shemax Style Pro is een van de opbouwmodellen van Shemax. Deze nagelafzuiging heeft    2 centrifugaal motoren hierdoor wordt het stof met een speciaal tornado effect aangezogen over het gehele oppervlak. Deze stof afzuiging is er in heel veel leuke kleuren! Je vind ze allemaal

Shemax afzuiging

 

Shemax Style XS is het kleinste model afzuiging. De afzuiging is klein en licht en ideaal voor degene die weinig werkruimte heeft of wellicht ambulant werkt. De machine heeft 1 centrifugaal motor. We kunnen hier wel spreken van een gevalletje “size doesn’t matter”…Want deze machine is net zo krachtig als de andere machines alleen het oppervlak is wat compacter. Deze machine vind je ook in dit rijtje van de afzuigsystemen van Shemax.

Om er zeker van te zijn dat jij zo ergonomisch mogelijk kunt werken heeft Shemax armsteunen ontwikkeld die perfect zijn qua werkhoogte. Ze passen perfect qua design en maatvoering bij de tafelmodellen en ze zijn in alle kleuren verkrijgbaar. Het zachte armkussen zorgt ervoor dat jouw klant comfortabel zit.

Alle Shemax producten zijn ontwikkeld om een bijdrage te leveren aan een gezonde en hygiënische werkomgeving. Tevens zijn zowel de machines als de armsteunen zeer luxueus en stijlvol en een ware toevoeging aan jouw salon.

Shemax is CE gecertificeerd.

 

Bron: Virginnails.nl 

Op bovenstaande tekst is het auteursrecht van toepassing. Het deels of volledig kopiëren van deze tekst zonder toestemming is niet toegestaan.

© 2021 - 2023 Wen's BeautyBusiness | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel